stallvonkavaara

Alla inlägg under december 2009

Av Marielle Vonkavaara - 3 december 2009 15:40

Är det nån som har nåt bra tips för att bli av med mugg....

Hon var nästan bra och så fick hon skav av bootsen sist vi tränade och nu är hon skit dålig igen....suck....


Av Marielle Vonkavaara - 2 december 2009 12:28

I går kväll var en underbar kväll, massor med snö och -10 grader :)

Fick alla hästar tränade. Börjar fundera om det är nåt fel på Nixon....hur mycke man än tränar så tycker han det är skit kul och han blir ALDRIG trött!! Det spelar ingen roll om du kör eller rider, galopp eller trav. Han är en maskin!

Hur som helst så gick han med Livi igår, båda var kanon fina. Livi har bytt foder i våras och hon har haft mugg till och från sen hösten 2008. Jag har provat ALLT. Zinksalva, sprukna hälar salva mm. Nu blev jag less och köpte örter för hudproblem plus att jag böt foder igen till havre och korn. Muggen blev bra på tre dagar. Jag tor att hon inte tål majs.

Livi är också en träningsmaskin, det är därför som hon får träna med Nixon. Mina hästar rids otroligt mycke, hade jag bara kört så hade inte Nixon fått gå med henne då jag tycker att hästarna ska vara jämm lika och att nordisar ska inte träna hårt med blodingar.

Men som igår då vi red galoppintervaller, Livi springer knappt i från Nixon. Han är otroligt rapp i benen. Och så har han så himla lätt för sej. Ser absolut inte ut ens som en nordis.

Gammel farbrorn fick var träningskompis åt Bäbis, hon är då helt orädd för allt, det gick jätte bra. Och gubben fick ett träningspass med tungvagnen.

Alla hästar var super fina :)


I dag väntar jag på veterinären, om han kommer, ska vaccinera hästar och kastrera lill katten.

Tycker att det är himla bra att vaccinations obligatoriet infördes. Kanske vi slipper isolerade travbanor. Plus alla hästar som fått följd sjukdommar och halsproblem.


Fick en bra länk från B.L igår, där var det jätte fina norska hingstar :)

(Följ länken på kommentaren från förra inlägget)

Av Marielle Vonkavaara - 1 december 2009 12:58

Här kan ni gå in och titta på massa fina kallblodshingstar   

www.kallblodsavel.se

Av Marielle Vonkavaara - 1 december 2009 12:04

Verkar vara hett ämne :) kul att få höra andras åsikter och tankar. Man lär sej alltid nåt.

Svar på B.L s kommentar :

Kul att du verkar ha koll på stammar, jag läser fortfarande en hel del om både varmblod och kallblod. Antar att du har kallblod :)

Edolles Malte är en himla fin hingst, och Ingela E är duktig som tusan med kallblod det ser man ju även på de andra hästarna, ja och seger med Ginala (varmblod) var ju häftig, vinna med hela upploppet.

Jag tycket att det är himla kul när det går bra för oss amatörer, vi har ju inte samma pengar att röra oss med som vad proffstränarna har, till tex inköp av hästar. Sen så har många av oss även "vanligt" jobb på sidan om.  Så tiden kan vara knapp, har du då familj och barn då är det ännu sämre med tiden.


Jag måste  säga att jag tycker att Peabtravet har många bra amatörtränade hästar.  Tex kallblod, Jan-Erik Holmgren på stall Älvbacka,( Lasse har jag haft som chef och Jan-E är en gammal arbetskollega) har haft många fina kallblod. Mjölner stilig bla hon såg jag som ettåring när Jan-E höll på att köra in henne. Dom föder även upp kallblod. Ja och så Ulf Käll med familj, alla Edolles hästar. Jag hjälpte Ulf att rida in bla Edolles Asta och Edolles Blända. Men det är länge sen :) jag red mycke med Ulfs dotter Sofia. Vi bodde ju nära varandra när jag bodde hemma. Sen har vi ju Ingelas pappa Lasse Eriksson. Vem minns inte Pålex. k , dock är han ju inte verksam i norrbotten mer men nu finns ju Ingela (Lasses dotter) här.

På varmblodsidan finns ju många Ness hästar som bla Tomas Worrsjö har. Helmer Hedlunds Sigge P.H, Monica Lahtis Groucho. Madelens Wikstens många hästar. Stall In vann många segrar med fina Ato Boldon. Ja det går att räkna upp hur många som helst.


Sen verkar det var stor skillnad på hur amatörer tränar. Alla verkar ha olika synsätt och metoder, medans det inte verkar skillja så mycket bland a-tränarna.


Allt som har med hästar och träning, är väldigt kännsligt. Man får akta sej vad man säger och till vem, men en sak vill jag bara säga, jag tror att så länge man ser till hästens bästa och skapar bästa förutsättningar för hästen så spelar det ingen roll vad man gör bara det funkar för hästen och tränaren. Sen ska man inte klaga och gnälla på hur folk tränar, man gör ju bara det man tror på själv.


Sen tycker jag att den heta debatten om att Åke Svanstedt har användt grisfösare, det är helt sjukt. Då har man verkligen inte sett till hästens bästa, om det nu har hänt, utan då har man plågat hästen och det ska man stå till svars för.

Och det är ju det han är i rätten för.... föjer denna rättegång på aftonbladet, det ser ju inte ljust ut för Åke. Men han är inte nån favorit hos mej i alla fall....


Sen slutligen så måste jag säga, tack till er som lämnar kommentarer, det är alltid intressant med andras åsikter, fortsätt med det. Ha det gott i snön som kom i natt, alla trav fantaster :)

  


Presentation


Välkommen till Stall Vonkavaaras blogg...

Gästbok

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards